آش سیاه دانه
ساعت ٧:۱۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٤  کلمات کلیدی: آشپزی(غذاها)

مواد لازم

 

1- برنج نیم کوب 1 پیمانه 2- دانه های سیاه دانه (شونیز) یک کف دست 3- نمک به میزان لازم 4- آب 2 لیوان 5- روغن حیوانی 2 تا 3 قاشق غذا خوری

طرز تهیه

 

برنج را پاک کرده می شوییم و با آب ، کمی نمک و روغن در قابلمه می ریزیم. شونیزها را هم کاملا پاک کرده و طوق(طبق) میزنیم پس از شستن آنها را به مواد دیگر اضافه می کنیم. قابلمه را روی حرارت قرار داده، هر چند وقت یکبار مواد را هم می زنیم تا آب کاملا به خورد برنج برود و سیاه دانه ها پخته شود. بعد از این که آب غذا تبخیر شد دم کنی را روی قابلمه قرار می دهیم تا غذای ما دم بکشد.

از این آش معمولا در ماه های اول شیردهی برای مادرانی که نوزاد کوچک دارند استفاده می شود تا شیرشان زیاد گردد.