خواص غذایی - دارویی غوره و انگور
ساعت ٧:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٤  کلمات کلیدی: خواص مواد غذایی

 

انگور

خواص غذایی - دارویی غوره

انگور میوه ای شیرین و لذیذ است که از نوع میوه های خوشه ای است. نارس آن ترش مزه و سبز است که به آن غوره می گویند و رسیده آن به رنگهای گوناگون است. نشان های بهترین انگور آن است که درشت، شیرین، پوست نازک و کم تخم باشد. برای جلب توجه انسان به این میوه کامل و مفید، در آیات متعدد قرآن کریم از این میوه یاد شده است. در احادیث آمده که امام محمد باقر (ع) فرمود: << چهار میوه از میوه های بهشتی هستند: انگور، رطب( خرمای تازه )، انار و سیب.>> قسمت هایی که در تغذیه و درمان امراض، از درخت انگور مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از: میوه - دانه و تخم - برگ - شاخه های نازک و تازه - پیچک - شکوفه - اشک مو.

ترکیبات غذایی انگور و کشمش

آب، پروتئین، چربی، ویتامین های

A-B1-B2-C-

، قند، اسیدها و مواد آلی، مواد معدنی شامل سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، گوگرد، منگنز، آهن و ید.

*

میوه نارس انگور که دارای رنگ سبز و طعم ترش می باشد غوره نام دارد و در ترکیب شیمیایی آن موارد زیر را به دست آورده اند: قند، کمی اسانس، اسیدهای آلی و ...

عصاره غوره: آبغوره را کمی بجوشانید و یا مدتها در آفتاب بگذارید تا قدری از آبش تبخیر شود.

رب غوره: آبغوره را آنقدر می جوشانید تا 1/3 یا 1/4 آن باقی بماندو بقیه تبخیر شود.

شربت غوره: آبغوره نزدیک به شیرین شدن، 3 جزء به اضافه عسل کف گرفته 1 جزء مخلوط نموده به مدت یک سال در ظرف در بسته نگهداری نموده سپس مصرف نمایید.

*

غوره و آبغوره طبیعت سرد دارند.

*

آبغوره غذا را خوش طعم، مطبوع و لذیذ نموده اشتها را تحریک می کند.

*

آبغوره اثر قابض دارد. لذا در اسهالهای ساده 1 قاشق مرباخوری 3 مرتبه در روز میل کنید.

*

مزمزه یا غرغره با آبغوره برای درمان ورم دهان و لثه و حلق مفید است.

*

اشتها آور است.

*

در هنگام خونریزی بینی، چند قطره در بینی بچکانید تا خونریزی بند بیاید.

*

برای رفع زردی رخسار و درمان چاقی مفرط نافع است.

*

آبغوره خنک است و در مواردی که حالت تب بر بدن مسلط می شود و برای معالجه آنژین( ورم و درد گلو و تورم لوزتین ) ، ورم کردن دهان وسل ریوی مصرف می شود.

خواص غذایی - دارویی انگور

*

انگور رسیده شربت مقوی و کاملی است که حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد غذایی و حیاتی مفید برای بدن است.

*

انگور برای تقویت عمومی بدن مفید بوده و در معالجه بیماری های لاغری، کم خونی، سل ریه، یبوست، بواسیر و سیاه سرفه اثر شفابخش دارد.

*

کبد را تقویت و به فعالیت سالم آن کمک می کند.

*

سموم بدن را دفع کرده و یبوست را برطرف می سازد.

*

برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل، رماتیسم، نقرس و سنگ کلیه شده اند مفید است.

*

انگور پاک کننده بقایای تغذیه بد از معده و روده ها است.

*

یک غذای خوب برای سلسله اعصاب می باشد و آب انگور فشار اعصاب را تسکین می دهد.

*

خوردن انگور از اعمال زیر جلوگیری می کند: 1- ترش کردن و تخامه نمودن 2- سوء هاضمه 3- خونریزی 4- پیدا شدن سنگ در کبد و مثانه 5- مسمومیت مزمن با جیوه و سرب 6- برخی از امراض جلدی 7- بعضی از انواع سل ریوی 8- باد مفاصل.چ

*

انگور هم چاق می کند هم لاغر، چنانچه احتیاج به لاغر شدن دارید باید صبحانه خود را به انگور اختصاص دهید و برای چاق شدن باید انگور را با نان و غذاهای دیگر شب میل کنید.

*

برای سلامتی فرزند درون شکم مفید است.

*

اگر می خواهید پوست بدنتان نرم و شاداب شود، انگور را له کرده و به آن بمالید و پس از خشک شدن با آب نیمگرم بشویید.

*

انگور خون را تصفیه می کند.

*

به کودکان خود آب انگور بدهید تا از بروز بیماری راشیتیسم در آنها جلوگیری شود.

تذکر

1- مصرف زیاد انگور ایجاد دل پیچه و اسهال ساده می کند. بنابر این در خوردن آن افراط نکنید.

2- خوردن انگور سبز و نارس باعث اختلال معده می شود.

3- هسته انگور سرد، خشک و ایجاد کننده باد در معده های ضعیف است.

4- زیاده روی در خوردن انگور انعکاس سختی بر روی کبد و معده دارد و حتی ممکن است به انسداد در روده و معده منجر شود.

5- خوردن آب سرد بلافاصله پس از انگور برای معده زیان آور است.

6- بهتری موقع خوردن انگور بین دو وعده غذایی است.

7- تا جایی که ممکن است آب انگور را صاف کنید تا هیچ ذره اضافه ای (پوست انگور ) در آن باقی نماند.

8- آب انگور را بلافاصله پس از تهیه مصرف کنید تا ویتامین

c

موجود در آن از بین نرود.

طرز تهیه شیره انگور

آب انگور را بپزید تا ربع آن باقی بماند. چنین فرآورده ای طعمی مطبوع و شیرین دارد.

*

برای درمان یرقان، شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط نموده و میل کنید.

*

خوردن شیره انگور با کمی زعفران برای رفع هم و غم و غضب شدید و ضعف اعصاب به کار می رود.

طرز تهیه روغن انگور

آب انگور را با مقدار مساوی روغن زیتون مخلوط نموده بجوشانید و بگذارید سرد شود. سپس چند مرتبه این عمل جوشاندن و سرد کردن را تکرار کنید تا روغن انگور به دست آید.

*

پوست را نرم می کند و به جای انواع کرمهای آرایشی برای حفظ بهداشت مفید است. برای این منظور می توانید روزی 1 تا 3 مرتبه روغن را بر روی پوست خود بمالید.

*

کوفتگی و خستگی عضلات را پس از ورزش برطرف می کند.