پلو شوید باقلا
ساعت ٧:٢٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱٢/٤  کلمات کلیدی: آشپزی(غذاها)

مواد لازم برای شش نفر

1- برنج 6 پیمانه

2- شوید تازه 3 دسته

3- شنبلیله کمی

4- باقلای تازه و ترد و نازک نیم کیلو

5- سیر تازه یک بته

6- پیاز یک عدد متوسط

7- فلفل و زرد چوبه و نمک به میزان لازم

8- روغن 200 گرم

9- کمی پوست رنده شده نارنج

 

طرز تهیه

نوک باقلای تازه را گرفته با پوست حلقه حلقه میبریم و با مقداری از روغن تفت می دهیم. سبزی ها را پاک کرده، شسته و ریز خرد می کنیم. سیر را پاک و خرد کرده و روی سبزی ها می ریزیم. پیاز را نیز پاک و خرد کرده کنار می گذاریم. برنج را آبکش می کنیم ، سبزی سیر و پوست نارنج و فلفل و زرد چوبه را افزوده هم می زنیم. پوست نارنج برای معطر کردن برنج به کار می رود. در ته دیگ روغن و آب ریخته گرم می کنیم. سپس نیمی از برنج را در دیگ می ریزیم. باقلای سرخ شده و پیاز را افزوده و روی آن را با بقیه برنج می پوشانیم برنج را کپه می کنیم و برای دم کشیدن آماده کرده روی حرارت ملایم قرار می دهیم و با دم کن می پوشانیم. پس از دم کشیدن روغن داغ فراوان روی برنج ریخته هم می زنیم تا باقلاها کاملا با برنج مخلوط شوند.

 

این غذا معمولا در شب عید نوروز همراه مرغ پخته مصرف می شد. به این منظور که در شب عید سال نو با سبزی تازه و سیرتازه و باقلای نو به پیشواز سال نو می رفتند و مرغ را سرخ نمی کردند تا دلشان در سال نو کباب نشود.